3 dec. 2015

Fashion Design TIPURI DE MATERIALE PENTRU ROCHIA DE MIREASA

Richiedi il tuo

1. Matasea naturala

este cu siguranta cel mai popular material pentru rochia de mireasa, dar si unul foarte scump. Majoritatea mireselor vor sa aiba materiale cat mai pretioase, de aceea aleg matasea si derivatele ei. 

Caracteristici: lucioasa, fluida, lejera, usoara, poate fi si elastica 
Pret: 80-85 lei/metru liniar 
2. Satinul din matase naturala este mai dens, mai consistent decat matasea. Varianta sintetica a satinului este o alternativa ieftina la matasea naturala si este folosita de regula in locuri de umplere, unde nu se vede, pe dedesubtul rochiei de mireasa, ca baza sau ca si captuseala.

Caracteristici: mai dens decat matasea, fluid, lejer
Pret: 10-15 lei/metru liniar (sintetic); 100-110 lei/metru liniar (natural)3. Voalul natural poate fi o alegere pentru rochia de mireasa dar, fiind transparent, el trebuie captusit cu matase naturala. Daca este aleasa matasea sintetica, atunci el se electrizeaza usor. Matasea este un material lucios, de aceea, multe mirese care nu-si doresc asta aleg s-o acopere cu un voal pentru aspectul mat. Bineinteles, asa cum se intampla si la alte materiale, varianta sintetica a voalului este mai grea si mai aspra decat cea naturala.

Caracteristici: transparent, mat, cade in falduri, mai moale ca tulul, foarte fin, fluid
Pret: 7-10 lei/metru liniar (sintetic); 60 lei/metru liniar (natural)4. Organza


 natural este un material mat si transparent, dar mai consistent decat voalul. Nu este fluid asemeni matasei sau satinului, de aceea este ideal pentru falduri, straturi de volane, aplicatii de flori. Organza sintetic este foarte lucios, sclipeste precum zapada proaspata.

Caracteristici: transparent, mat (cel sintetic este mai lucios), batos
Pret: 7-10 lei/metru liniar (sintetic); 70-80 lei/metru liniar (natural)5. Tulul 

este de mai multe tipuri, insa cel mai popular este cel sintetic, fiind foarte batos si putand fi folosit la jupoane, pe dedesubt, pentru a da volum rochiei. Si cel pe matase naturala reprezinta o alegere pentru rochitele tip printesa realizate din tesaturi naturale. Tulul elastic este si el iubit de catre fete, pentru ca se cambreaza bine pe umeri, pe talie, fiind astfel o alegere ideala pentru bolero. Daca tulul simplu este mat, cel cristal este foarte lucios, avand sclipiri de nea.

Caracteristici: transparent, mat / lucios (cel cristal), mai batos decat organza / elastic
Pret: 5 lei/metru liniar (sintetic); 10 lei/metru liniar (cristal); 25-30 lei/metru liniar (pe matase naturala);6. Dantela

 este foarte variata ca model si ca pret. Ea poate avea niste borduri deosebite, margini neregulate, tesaturi si broderii fine. Dantelele frantuzesti, Chantilly, Charmeuse, sunt cele mai scumpe. De asemenea, pe dantela pot fi aplicate margele, paiete sau cristale.


Caracteristici: transparenta, moale, mata
Pret: 20 - 1000 lei/metru liniar

7. Sifonul

 este acel tip de material care are o aparenta sifonata. Poate fi confectionat din matase naturala sau din alte materiale sintetice. Are un aspect diafan.

Caracteristici: depind de tesatura aleasa

Pret: are acelasi pret ca si respectivul material


8. Crepul 

este un material asemanator sifonului, insa acesta are niste pliuri egale, facute special din fabrica. Nu este un material ce pare sifonat. Poate fi folosit pentru rochia de mireasa, dar mai ales pentru voal.

Caracteristici: transparent, mat
Pret: 10-12 lei/metru liniar (sintetic); 60 lei/metru liniar (natural)9. Taftaua 

este o tesatura populara pentru rochia de mireasa. Spre deosebire de matase care este usoara, taftaua este un material greu, dens, foarte potrivit pentru o rochie stil printesa, cu falduri. In plus, are un fosnet specific. Taftaua duchess este cea mai folosita. Ea are un aspect ca de matase, doar ca este mai tare si mai densa. Este o alegere populara pentru sacouri, bolero-uri si cape.

Caracteristici: densa, grea, mata / lucioasa, nu este fluida, usor batoasaPret: 30 lei/metru liniar (sintetica); 150 lei /metru liniar (naturala)


10. Brocartul 

este o tesatura mai plina ce pare brodata din interior, in momentul in care pui mana pe el se simte foarte bine textura. Astfel, modelul in relief si ornamentele speciale il fac foarte potrivit pentru o nunta in stil vintage. De asemenea, este un material dens, tare, asemanator stofei, dar totodata este un material natural pretios. Insa, nu este o tesatura populara pentru rochia de mireasa.

Caracteristici: dens, tare, mat / lucios, batos
Pret: 40-45 lei/metru liniar (sintetic); 150 lei/metru liniar (natural)


Nota: Preturile pentru materiale sunt orientative si fara adaos comercial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu